Шарън: Сплашва ли моменталният пот за някои хора?

Шарън: Сплашва ли моменталният пот за някои хора?

Толкова се вълнувам, когато Шишитос са в сезон! Тези малки мини чушки са точно точното количество хрупкави, сладки и леко горещи. Те са абсолютно прекрасни печени или на скара като предястие или странична диша.

Потърсете те да се предлагат през лятото на пазара на фермерите, CSA или супермаркета или да се опитате да отглеждате в градината си, като Направих миналата година. Богати на аромат, шишито чушки също са преливащи във витамин С, както и растителни съединения с антиоксидант и противовъзпалителна активност.

Тази лесна рецепта, която призовава само 5 съставки (без да включва телбод за килер), Може да се бие за по -малко от 15 минути. Просто почистете чушките на Shishito, поставете ги в голяма торбичка с цип с лимонов сок, Evoo, чесън, пушена паприка и килантро и го разклатете – пускайки ароматите да се накисват в чушките за няколко часа, преди да ги скарате. Препоръчвам да използвате кошница за скара или чиния на скара, за да скара чушки шишито, тъй като те попадат толкова лесно през пукнатините. Просто ги печете, докато са хубави и кафяви – около 8 минути. Можете също така да изпечете тези лимонови килантро шишито чушки във фурната, докато станат златисто кафяви.

шишито чушки на фермерите пазар

Обичам да сервирам тази рецепта като стартер за моето парти или вечеря – откъсвайте от изхвърлянето Грил – както гостите пристигат за хранене на открито в разкошен, слънчев, летен ден. Добавете хрупкава, хладна чаша совиньон блан и ще бъдете на небето.

лимон на скара лимон килантро шишито (веган, без глутен)

(2 гласа, Средно: 5,00 от 5) зареждане …

5 от 2 отзива

Автор: Диетикът, захранван от растенията

, правят растителна основа на ядене на чин

Sharon Palmer

Публикувано на 21 септември 2019 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

· Рецепта

Отворете гърнето, изсипете в любимата си растителна основа на растителна основа Съставките, закрепете капака, натиснете бутон и след минути имате приказна храна на растителна основа. Да, говоря за незабавни саксии. Популярността им е извисяваща и с право! Този удобен кухненски уред комбинира удобството на саксия с крок с мощността на тенджерата под налягане, като по този начин се отрязва обратно на времето за готвене – и мръсни саксии и тигани. В допълнение, можете да станете наистина креативни в кухнята със съставки на растителна основа, като зърнени храни, боб и зеленчуци, за да направите здравословни, лесни ястия за нула време. От чили и супи до картофено пюре и оризов пудинг, има толкова много, че можете да направите с този удобен инструмент.

Така че, поставете незабавен съд в списъка си с желания. И ако имате един, съхраняван далеч в кухненския си рафт, е време да го извадите и да го използвате. Скоро ще разчитате на него всяка седмица, за да правите приказни ястия. Не забравяйте да разгледате моето шоу на живо на Plan Разговаряхме с моя приятел и колега The Veggie Queen, известна още като Джил Нусинов, MS, Rd, която е кулинарен експерт, базиран на растения, особено известен с нейните умения за незабавни саксии. Всъщност, когато отворих кутията, за да извадя моменталната си гърне преди няколко години, открих, че затворената книжка за рецепти включва някои от рецептите на Джил! Имаме толкова късмет, че получаваме най-добрите съвети на Джил за растителна база Ala Instant Pot от самата експерт.

БУРС ГУРУ, Джил Нусинов, MS, RD

Най-добрите съвети за използване на незабавен съд, с The Veggie Queen

Шарън: Какво е незабавна гърне и какво може да направи? Това прави много по -добро готвене на работното налягане от бавното готвене.

Шарон: Как използвате незабавен съд?

Джил: Много е лесен за използване: Можете да започнете от сотиране на храна върху функцията Sauté и след това да добавите храна, да заключите капака, да зададете времето и да изчакате звуковете в края, за да оставят да позволят Знаете, че времето е изтечено. След това или завъртите копчето (наречено бързо освобождаване), или изчакате налягането да падне (наречено естествено освобождаване на налягането), или можете да направите комбо от двете, когато е подходящо. Рецептата обикновено ще ви уведоми.

Шарън: Сплашва ли моменталният съд за някои хора?

Джил: Да, те са сплашени вероятно от размера на гърнето и нещата, които може би са чували за готвенето на натиск в стари времена и как може да бъде опасно. За много хора това е съвсем нов начин да се готви заради скоростта на готвене, така че се страхуват да съсипят храната си, което е напълно възможно, ако не следват добре написани и тествани рецепти.

Незабавен саксиен банан кафяв Оризов пудинг

Шарон: Моментна саксия е особено полезна за готвене на растителна основа?

Джил: Незабавният саксия или други мултикакери или тенджери под налягане е почти от съществено значение за всеки, който прави готвене на растителна основа, тъй като можете лесно да готвите бобови култури и пълнозърнести храни бързо. Това елиминира необходимостта от закупуване на консервирани зърна, тъй като можете да готвите накиснат боб в тенджерата под налягане за по -малко от 20 минути от началото до края. Ако не са накиснати, те все пак ще готвят за по -малко от час. Можете също така да направите невероятно ароматни зеленчуци толкова бързо, както и цял набор от супи, яхнии, къри и всичко, което използва течността като съставка. Считам го за режим на готвене, който ви кара да искате, по -бърза, по -лесна и по -вкусна, която е най -доброто комбо. И това прави храненето много достъпно.

Шарон: Има ли ползи за здравето за използване на незабавна саксия за готвене на растителни ястия?

Джил: Всички хранителни вещества остават в гърнето, Стига да не използвате твърде много течност. Въпреки че производителят казва, че ви е необходима поне една чаша течност, за да готвите, това всъщност не е така. Освен това, поради начина, по който работи тенджерата под налягане, когато готвите зеленчуци, налягането помага да се счупят влакното в клетъчната стена и течността се абсорбира в зеленчука, което улеснява усвояването. Въпреки че готварската печка под налягане използва силен топлина, също не е включен въздух (той се освобождава от саксията, когато съдът се окаже налягане), така че има повече витамин С при готвене, който е летлив за въздуха. Цветовете изглеждат по -ярки, а зеленчуците изглеждат по- „непокътнати“, което ме кара да вярвам, че може да има повече запазване на хранителните вещества. Дори след повече от 20 години готвене под налягане, аз все още съм изумен колко ярко оцветени са моркови, когато са готвили по този начин.

Незабавен саксия с черни очи и зеленина

Шарон: Какви са някои растителни храни и рецепти Тази работа наистина добре готви в моментална саксия?

Джил: Всичко с течност, но особено супа, яхния, чили и къри, но стандартите ми са пълнозърнести храни като черно, червено или кафяв ориз и много от бобови растения. Обичам как нахут се оказва в моменталната гърне. Освен това, ако моменталният им съд го има, хората могат да си направят собствено кисело мляко, като използват гърнето като инкубатор. Соевото мляко изглежда се получава най -добре. Това е прост процес и много по -евтин и по -вкусен от закупуването на недойско кисело мляко.

Шарън: Кои настройки са най -удобните за използване в моменталната пот?

Джил: Най -добрите настройки за мен за мен са „ръчни“, които сте си поставили на каквото и да е време и настройка, която искате, „пара“ (която използвам най -вече за цели храни като картофи, сладки картофи и зимна тиква) и „кисело мляко“. Пренебрегвам повечето от другите настройки, защото те трябва да бъдат коригирани до времето, което искате. Един от най -големите проблеми с начинаещите е, че те смятат, че ако готвят боб, те просто натискат бутона „боб“, но саксията не знае дали бобът ви е накиснат или сухи или какъв боб имате. Той по подразбиране до 25 минути при високо налягане, което е твърде дълго за накиснатия боб и не дълго за сух нахут. Намирам, че е най -добре да настроите гърнето до настройката на времето и налягането, които искате.

Шарон: Има ли някои рецепти и ястия, които просто не работят с готвене в мигновена саксия?

Jill: Трябва да внимавате с доматите, които са склонни да изгарят, когато са на дъното на саксията. Винаги трябва да изстържете дъното на саксията, като добавяте течност, ако сте сотирали нещо, особено праз, лук или чесън. Трудно ми е да се оказват последователно. Храни, които се смесват с различни времена на готвене, също могат да бъдат проблематични. Това може да се разреши, ако добавите съставки в различно време.

опушен чили със сладки картофи

Шарон: Тъй като времето за готвене може да се намали драстично с мигновена саксия, има ли начини да се уверите, че храненията не се прекаляват?

Джил: Ако е важно да се готви храна според добрите графики за времето, така че да не преодолеете. Ако вечерята, или закуската или обядът, са заложени, не е моментът да бъдеш креативен. Тъй като храната се готви толкова бързо, хората смятат, че нещо като 15 минути за супа от леща изглежда разумно, въпреки че една от най -исканите ми рецепти: приказната супа от леща на Шейн се нуждае само от 6 минути при натиск. Това е наука, а не игра за отгатване. И ако разчитате само на интернет рецепти, определено можете да загубите много храна. Вземете рецепти от надеждни източници. Проблемът е, че моменталната гърне е толкова „горещо“, че има твърде много хора, които нямат достатъчно опит с моменталната пот, която натиска рецептите си в света. Има „безплатни“ книги онлайн в Amazon, които имат рецепти, които са „повдигнати“ от други хора и адаптирани (не са добре). Хората трябва да избягват тези, но само ако не искат да справка бъдат разочаровани от резултатите.

Шарон: Какви са някои съвети и трикове за приготвяне на ястия на растителна основа в моменталната пота?

Джил: Има някои „правила“: Не напълнете гърнето си повече от половината пълна с храни, които се разширяват (като боб и зърнени храни) или повече от две трети, пълни с други храни, с изключение на цели храни като картофи, в Кой случай можете да го попълните до линията Max. Ето добър трик: можете да готвите повече от една храна наведнъж с подобен момент. Обичам да готвя черен или червен ориз на дъното и след това да сложа тривета с купа с топлинна устойчивост отгоре с накиснат боб и течност, понякога добавям цяла тиква или сладки картофи. Приготвям всичко за 15 минути с естествено освобождаване. Помислете лесно, партида, простота.

Шарън: Коя е една от любимите ви, растения на растителна основа за незабавни саксии?

Джил: Имам толкова много фаворити, но когато картофите са в сезон (и да, те са сезонен зеленчук), обичам да правя картофена салата. Този комбинира картофи с други зеленчуци. Сервирам го толкова често, колкото мога.

Вижте любимата рецепта за незабавна саксия на Джил за картофена зеленчукова салата с горчица-съвестен дресинг отдолу.

Картофена зеленчукова салата с горчица- TARRAGAN TANSHARE

(все още няма рейтинги) зареждане …

Автор: Диетикът, захранван от растенията , Натиснете бутон и след минути имате приказна растителна храна. Да, говоря за незабавни саксии. Популярността им е извисяваща и с право! Този удобен кухненски уред комбинира удобството на саксия с крок с мощността на тенджерата под налягане, като по този начин се отрязва обратно на времето за готвене – и мръсни саксии и тигани. В допълнение, можете да станете наистина креативни в кухнята със съставки на растителна основа, като зърнени храни, боб и зеленчуци, за да направите здравословни, лесни ястия за нула време. От чили и супи до картофено пюре и оризов пудинг, има толкова много, че можете да направите с този удобен инструмент.

Така че, поставете незабавен съд в списъка си с желания. И ако имате един, съхраняван далеч в кухненския си рафт, е време да го извадите и да го използвате. Скоро ще разчитате на него всяка седмица, за да правите приказни ястия. Не забравяйте да разгледате моето шоу на живо на Plan Разговаряхме с моя приятел и колега The Veggie Queen, известна още като Джил Нусинов, MS, Rd, която е кулинарен експерт, базиран на растения, особено известен с нейните умения за незабавни саксии. Всъщност, когато отворих кутията, за да извадя моменталната си гърне преди няколко години, открих, че затворената книжка за рецепти включва някои от рецептите на Джил! Имаме толкова късмет, че получаваме най-добрите съвети на Джил за растителна база Ala Instant Pot от самата експерт.

БУРС ГУРУ, Джил Нусинов, MS, RD

Най-добрите съвети за използване на незабавен съд, с The Veggie Queen

Шарън: Какво е незабавна гърне и какво може да направи? Това прави много по -добро готвене на работното налягане от бавното готвене.

Шарон: Как използвате незабавен съд?

Джил: Много е лесен за използване: Можете да започнете от сотиране на храна върху функцията Sauté и след това да добавите храна, да заключите капака, да зададете времето и да изчакате звуковете в края, за да оставят да позволят Знаете, че времето е изтечено. След това или завъртите копчето (наречено бързо освобождаване), или изчакате налягането да падне (наречено естествено освобождаване на налягането), или можете да направите комбо от двете, когато е подходящо. Рецептата обикновено ще ви уведоми.

Шарън: Сплашва ли моменталният съд за някои хора?

Джил: Да, те са сплашени вероятно от размера на гърнето и нещата, които може би са чували за готвенето на натиск в стари времена и как може да бъде опасно. За много хора това е съвсем нов начин да се готви заради скоростта на готвене, така че се страхуват да съсипят храната си, което е напълно възможно, ако не следват добре написани и тествани рецепти.

Незабавен саксиен банан кафяв Оризов пудинг

Шарон: Моментна саксия е особено полезна за готвене на растителна основа?

Джил: Незабавният саксия или други мултикакери или тенджери под налягане е почти от съществено значение за всеки, който прави готвене на растителна основа, тъй като можете лесно да готвите бобови култури и пълнозърнести храни бързо. Това елиминира необходимостта от закупуване на консервирани зърна, тъй като можете да готвите накиснат боб в тенджерата под налягане за по -малко от 20 минути от началото до края. Ако не са накиснати, те все пак ще готвят за по -малко от час. Можете също така да направите невероятно ароматни зеленчуци толкова бързо, както и цял набор от супи, яхнии, къри и всичко, което използва течността като съставка. Считам го за режим на готвене, който ви кара да искате, по -бърза, по -лесна и по -вкусна, която е най -доброто комбо. И това прави храненето много достъпно.

Шарон: Има ли ползи за здравето за използване на незабавна саксия за готвене на растителни ястия?

Джил: Всички хранителни вещества остават в гърнето, Стига да не използвате твърде много течност. Въпреки че производителят казва, че ви е необходима поне една чаша течност, за да готвите, това всъщност не е така. Освен това, поради начина, по който работи тенджерата под налягане, когато готвите зеленчуци, налягането помага да се счупят влакното в клетъчната стена и течността се абсорбира в зеленчука, което улеснява усвояването. Въпреки че готварската печка под налягане използва силен топлина, също не е включен въздух (той се освобождава от саксията, когато съдът се окаже налягане), така че има повече витамин С при готвене, който е летлив за въздуха.

Contents